1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Cleopatra Ratjetoe Salade

Cleopatra Ratjetoe Salade

  • Mediterraan, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-06-2000

Ingrediënten 2 personen


1 bakje taugeh;
1 zak rauwe spinazie (bladeren);
1 doos champignons;
1 zakje grove parmasaanse kaas (snippers);
2 zalmfilets;
2 ons dikke plakken bacon;
1 blikje ansjovisfilets;
beetje creme fraiche;
knoflook;
olijfolie;
balsamico azijn.


Verder heb je nodig


Wok;
roerlepel;
staafmixer;


Eigen variatie van de beroemde Ceasar Salad, die na een heerlijke stranddag in een handomdraai op tafel staat.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de champignons in plakjes en open de blik ansjovisfilet.

Bereidingswijze

De Salade:
Bedek grote borden ruim met de rauwe spinaziebladeren. Daar boven op de taugeh naar smaak. Zet de borden aan de kant en begin met het roerbakken. Doe de olijfolie in de wok en druppel daar veel knoflook extract bij, zodat er een heerlijke aromatische bakolie ontstaat. Roerbak de champignons goudbruin en strooi ze uit over de borden bovenop de taugeh. Bak in dezelfde olie de zalmfilets aan een kant, zodat ze onderop doorbakken zijn en aan de bovenkant nog goed rauw. Leg deze filets pas op het laatst vlak voor het serveren boven op de salade.

De dressing:
Doseer in een maatbeker, olijfolie, balsamico azijn, de ansjovisfilets, creme fraiche, veel dragon (mag best overheersen) en uitgeperste knoflook. Mix dit geheel tot een gladde brei. Als het te dik is, verdun je het met gewoon kraanwater.

Besprenkel de dressing over de spinazie met taugeh en champignons. Strooi daarop de parmasaanse kaas en leg in het midden bovenop de salade, de overheerlijke zalmfilets.

Serveertip

Serveer de salade met knapperig donkerbruine waldkorn bolletjes uit de oven en echte roomboter waar wat gesnipperde bieslook doorheen geschept is.
Een glas ijskoude Riesling of Chardonnay en smullen maar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spaketty


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spaketty
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top