1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sushi
  6. Sushi

Sushi

Door: christiane_k

  • Japans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2000

Ingrediënten 4 personen




Blue Dragon Sushi rijst (500 gr), 3/4 liter water, Blue Dragon Sushi Nori (geroosterd zeewier), wasabipoeder/ pasta, 1 komkommer, gerookte zalm


Verder heb je nodig


Bamboemat


Een makkelijk te maken gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst en laat deze afkoelen. Snijd de komkommer in lange repen.

Bereidingswijze

Leg een vel nori op de bamboemat. Smeer wat wasabipasta langs de bovenste rand van de nori. Verspreid de rijst over 2/3 van de nori, en leg hier wat van de gerookte zalm op. Leg er vervolgens een reep komkommer op, en maak een stevige rol met behulp van de bamboemat. Verwijder de mat, en snijd de rol met behulp van een vochtig mes in stukken.

Serveertip

Serveer met een kommetje japanse soyasaus ernaast. De zalm en komkommer kun je natuurlijk vervangen door vele andere dingen, zoals gebakken ei, omelet, groenten, kip of vlees. Behalve als voorgerecht, kun je het ook serveren als hapje bij de borrel. En gebruik natuurlijk stokjes!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van christiane_k
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top