1. Home
  2. Recepten
  3. Zalmforel In Komkommer

Zalmforel In Komkommer

Door: kom_kommer

  •  , Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-06-2000

Ingrediënten 6 personen


125 gram zalmforelfilets,
50 gram gepelde tomaten,
1 ei,
2 komkommers,
1/8 l. slagroom,
maizena,
rode vermouth,
droge witte wijn,
cognaq,
kervel of dille (takjes),
gehakte dille,
tabasco,
peper en zout.


Verder heb je nodig


Meloen balletjes boor, ovenschotel of braadslede.


Komkommer uit de oven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de zalmforelfilets in een keukenmachine en voeg er een 1/2 eiwit aan toe. Roer het goed door elkaar. Laat het ongeveer 1 uur op een koele plaats rusten. Klop er dan scheutje voor scheutje de slagroom door (1/8 liter) totdat er een zachte puree ontstaat. Voeg er 1 theelepel fijngehakte dille en peper en zout aan toe. Snijd de komkommers in 12 stukken van ongeveer 3 cm. en haal er met een meloen balletjes boor de zaadlijsten uit, maar laat een bodem zitten. Vul deze bakjes met de zalmpuree en zet ze in een met margarine ingevette lage ovenschotel of braadslede. Giet rondom de komkommer een 1/2 dl. witte wijn en een 1/2 dl. water. Dek de schotel af. Stoof de komkommer in een voorverwarmde oven van 150 graden in ongeveer 45 minuten gaar. Schep ze voorzichtig uit de schaal en houd ze warm. Breng het stoofvocht samen met 1/8 liter slagroom aan de kook het laat het inkoken tot er 3/4 deel over is. Roer er 1 theelepel maizena met 1 eetlepel cognac en 1 eetlepel rode vermouth tot een glad papje. Voeg dit al roerende toe aan het zachtkokende roommengsel. Voeg 2 druppels tabasco, zout en peper naar smaak toe en serveer deze roomsaus bij de komkommer. Garneer met de gepelde garnalen en de takjes dille of kervel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kom_kommer
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top