1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Yakitori.

Yakitori.

Door: lekkerbekkie_a

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-2000

Ingrediënten 4 personen


6 el japanse sojasaus, 3 el dry sherry, 6 el sake (slijter), 2 tl fijne suiker, 600 gr kipfilet, 4 bosuitjes, 1 groene paprika, 1 citroen, peper, scherpe mosterd.


Verder heb je nodig


Houten sateprikkers, BBQ


Japans BBQ gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een pan de sojasaus, sherry,sake en suiker aan de kook brengen en tot een stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van 2 1/2 cm snijden. Satestokjes in water leggen. Bosuitjes en paprika wassen, schoonmaken enin stukjes snijden (2 1/2 cm). Citroen wassen en inpartjes snijden. Aan elk satestokje drie stukjes kip afgewisseld met bosui en paprika rijgen.

Bereidingswijze

Spiesen met marinade bestrijken en op de BBQ in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met de partjes citroen en scherpe mosterd.

Serveertip

Lekker met een koud (japans) biertje.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerbekkie_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top