1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Tsjechische keuken
  5. Dzegediner Goulasch

Dzegediner Goulasch

  • Tsjechisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2000

Ingrediënten 4 personen


750 gr. runderlapjes, 500 gr. zuurkool, 100 gr. bacon, 1 gr. ui, 1 laurierblad, 1 blikje tomatenpuree, peper, zout, bakboter om te braden.



Runderlapjes met Zuurkool

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Runderlapjes in blokjes snijden.

Bereidingswijze

Het vlees in de boter bruin laten worden. de ui, laurierblad, peper, zout aan het vlees toevoegen en in eigen sap laten sudderen, deksel op de pan. Als er te weinig vocht in de pan is een kop water toevoegen. Als het vlees half gaar is, het even gewassen zuurkool , bacon en de tomatenpuree toevoegen, laten sudderen tot alles gaar is. Op smaak brengen met een beetje maggiaroma, beetje suiker en koffiemelk. Door de koffiemelk wordt het geheel zachter en smeuiger.

Serveertip


Opdienen met aardappelen. Smakelijk eten !





Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moekele


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moekele
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top