1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Russische keuken
  5. zoetzure haring

zoetzure haring

  • Russisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-06-2000

Ingrediënten 4 personen


200g. verse haring
2 1/2 dl. ciderazijn
1 dl. water
80g. fijne suiker
1 rode ui
1 wortel
3 spaanse pepertjes
2 blaadjes laurier
1/2 koffiel. koriander
1/2 koffiel. zachte mosterd
12 zwarte peperbolletjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was en dep de haringen goed droog, trek ze in filets en snij ze in stukken.
Doe ze in een grote bokaal met de gepelde ui in ringen en de wortel in rondjes.
Breng het water met de azijn aan de kook. Voeg de gehakte pepertjes, suiker, laurier, koriander en de geplette peperbolletjes bij.
Laat een paar minuten doorkoken.
Roer de mosterd erdoor en giet deze vloeistof heet over de haringen.
Laat afkoelen, sluit hermetisch en wacht 10 dagen alvorens te serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sunnyke2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sunnyke2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top