1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Oosterse Kipburger

Oosterse Kipburger

  • Chinees, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-06-2000

Ingrediënten 4 personen


Pindakaas met stukjes noot, melk, ketjap, sambal, knoflook, paar Chinese kool-bladeren, 1 zakje geraspte kokos, 1 niet te rijpe banaan, 1 grote ui, 4 sesambolletjes, 4 kipburgers (koelvers of diepvries), ? 50 gram tauge



Variatie op de hamburger

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 240 graden en bak hierin de kipburgers in ca. 14 minuten gaar, keer ze halverwege. Snijd de broodjes oepn leg ze na 8 minuten bij de burgers in de oven. Roer een sausje van 6 el. pindakaas wat dunner gemaakt met ? dl. melk en breng de pindasaus pittig op smaak met 1 tl. ketjap, mespunt sambal en 2 el. geraspte kokos. Snijd de banaan doormidden en snijd de stukken in de lengte door in 4 (? cm. dikke plakken). Snijd de ui doormidden, snijd de helften in partjes. Bak deze in wat olie goudbruin en knijp erboven 1 teen knoflook uit. Bak daarna de stukken banaan kort aan beide kanten. Beleg de bolletjes vanonder naar boven met een blad Chinese kool, kipburger, 1 gebakken banaanplakken, wat uipartjes, plukjes tauge en 2 el. pindasaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top