Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. pinksteren: Lamsvlees

pinksteren: Lamsvlees

Door: kerst_pasen_2

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-06-2000

Ingrediënten 4 personen


1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, 2 takjes rozemarijn, zout, peper, 4 plakken lamsbout, 2 rode uien, 1 sinaasappel, 50 gr suiker, 1/2 dl rode wijn.



Met ui-marmelade. BBQ-recept voor pinksteren. Bron: Super de Boer

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de knoflook en pers ze uit boven 2 el olijfolie. Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes en roer ze door de knoflookolie. Breng deze knoflookmarinade op smaak met zout en peper. Bestrijk het vlees met de marinade en laat ze afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Pel de rode uien en snijd ze in ringen. Was de sinaasappel en pers hem uit. Snijd de sinaasappelschil in dunne reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de uiringen met de sinaasappelreepjes ca. 5 minuten op een matig vuur. Voeg de suiker toe en laat de suiker beginnen met caramelliseren. Voeg voorzichtig het sinaasappelsap en de wijn toe. breng het geheel aan de kook en laat het op een zacht vuur ca. 10 minuten koken. Grill de plakken lamsvlees aan beide kanten ca. 4 minuten op de BBQ en serveer ze met de ui-marmelade



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top