Appelplaatkoek

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2000

Hiervoor komen mijn familie en vrienden extra op bezoek. Een eenvoudig maar zeer lekker recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
1 pak cakemeel (b.v. Honig)
400 gram suiker
400 gram boter
6 eieren
2 zakjes vanillesuiker en/of geraspte citroenschil
VOOR DE VULLING
1,5 kilo zachtzure appelen
1 pot abrikozenjam
3 eetlepels honing
50 gram geschaafde amandelen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven met bakplaat
mixer
deegkom

Voorbereiding

Het cakedeeg bereiden zoals op het pak staat aangegeven maar met de hierin genoemde hoeveelheden.
Dit deeg uitstrijken over een ingevet bakblik (bekleden met bakpapier is makkelijker.
De appels schillen en de klokhuizen verwijderen. De appels in dikke schijfjes snijden. De plakjes naast elkaar in het deeg steken.
Hierover het amandelschaafsel verdelen.
Het deeg in een voorverwarmde oven van 200 graden celcius zetten en in ca. 45 minuten gaar en goudbruin bakken.

Bereidingswijze

Het deeg uit de oven nemen. De honing door de jam roeren en over de nog warme appelcake verdelen. Koud serveren met of zonder slagroom.

Laatste reacties

gerlinde23 avatar
gerlinde23 18-11-2002

Lekker recept en makkelijk wanneer je veel bezoek krijgt! Ik had me helaas vergist met de hoeveelheid boter en er veel te weinig in gedaan. Nadat ik de verbrande onderkant eraf had gesneden, was het nog steeds een heel lekkere appelplaatkoek!

pleunie1 avatar
pleunie1 26-11-2001

lijkt me erg gemakkelijk om met de sinterklaas te maken voor als de hele familie bij elkaar is. Maar nu is mijn vraag dit is natuurlijk een recept voor een normale oven? Ik heb namelijk een oven onder mijn fornuis ( is er een met 6 pitten) dus ik denk dat ik dan de dubbele hoeveelheid nodig heb. Laat je me het nog even weten, maar ik ga heb zeker zelf maken lekker makkelijk en weer eens wat anders. Gr.Pleunie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten