1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Caramel
  5. Quesillo

Quesillo

  • Antiliaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2000

Ingrediënten 4 personen


8 eieren
1? blik gecondenseerde melk (met suiker)
2 eetlepels vanilla essence
2 borrelglaasjes rum
100 gram suiker (om caramel te maken)
2 eetlepels water


Verder heb je nodig


Pannen, vuurvaste schalen.


Vreselijk lekker nagerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De eieren ongeveer 5 minuten kloppen.
De gecondenseerde melk toevoegen en koppen tot het mengsel dik en luchtig is.
de vanilla essence en de rum toevoegen.
In een pan met dikke bodem de suiker strooien, het water toevoegen en de suiker laten smelten.
De suiker op laag vuur verhitten tot er een oranje schuim op de caramel komt.
De caramel in een vuurvaste schaal gieten. Het eimengsel erop gieten en het geheel 3 a 4 kwartier au-bain-marie verhitten tot de pudding gestold is.
Dit kan zowel op het fornuis als in de oven. De oven moet dan op 200?C staan.
De Quesillo op een schaal omkeren. De caramel loopt nu als een saus over de pudding heen.
Garneren kan met franse vruchtjes en geconfijte sinaasappelschil.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joeburny


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joeburny
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top