Siciliaanse Vijgenbroodjes

  • Italiaans, Brood
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 pak bruinbroodmix van koopmans, 2,5 dl. handwarm water, 25 gr. boter, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. honing, 100 gr. vijgen, 50 gr. pruimedanten zonder pit, 1 dl. koude thee, 75 gr. rozijnen, 2 eetl. melk, 1 eetl. bloem.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat, oven, vochtige doek.

Voorbereiding

vet de bakplaat in. week de pruimen in de thee.

Bereidingswijze

Kneed van de broodmix, water, boter, olijfolie en honing een samenhangend deeg .
Laat het deeg afgedekt 15 min. rijzen.
snijd intussen de vijgen en de pruimendanten in kleine stukjes.
Kneed ze met de rozijnen door het deeg.
Zorg ervoor dat de vruchten gelijkmatig zijn verdeeld.
Verdeel de deegbal in 10 stukken.
vorm hiervan langwerpige broodjes.
Maak aan de bovenzijde schuine inkepingen.
Leg de broodjes op de ingevette bakplaat en laat ze nog eens 35 min. afgedekt rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 210 gr.
Knip de inkepingen nog eens in, en bestrijk de broodjes met melk en zeef er wat bloem over.
Bak de broodjes in ca. 20 min. gaar en lichtbruin.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten