Gevulde Turkse Broodjes

  • Turks, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 pak witbroodmix van koopmans, 3 dl. handwarm water, 25 gr. boter, 1 thl. suiker,
VULLING:
250 gr. lamsgehakt, 100 gr. fijngehakte ui, 2 eetl. fijngehakte zonnebloempitten, 1 eiwit, 1 teentje knoflook geperst, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 1 ontvelde vleestomaat, in blokjes, gesneden 1/2 paprika groen in blokjes, 1 eetl. wijnazijn, 1 eetl. tomatenpuree, 1 mespuntje peper, 2 eidooiers, 2 eetl. sesamzaad.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom, bakplaat, oven.

Bereidingswijze

Kneed van de broodmix met water boter en suiker een soepel deeg.
Laat de deegbol , afgedekt met folie of een vochtige doek.
15 min. laten rijzen op een warme plek.
Maak de vulling door het gehakt te mengen met alle andere ingredienten, behalve de eidooiers en het sesamzaad.
Verdeel het deeg in 12 portie's.
Druk ieder portie een beetje plat.
Leg hierop 2 eetl. vulling, laat de randen een beetje vrij.
Bestrijk de randen met losgeklopt eidooier.
Knijp het deeg dicht en vorm er bolletjes van.
Leg de bolletjes op de bakplaat en dek ze af met een vochtige doek en laat ze 30 min. rijzen, op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 220 gr.
Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en strooi er sesamzaadjes over. bak de broodjes 25 min. gaar en bruin in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten