Geflambeerde exotische vruchten met ananas-roomijs
- Antiliaans, Nagerecht
- > 120 min.
Ingrediënten 4 personen
Voor het ijs : 300 gr ananas - 100 gr gezeefde poedersuiker - 2 el citroensap - 2,5 dl slagroomVoor het fruit : 1 kiwi - 1 mango - 100 gr verse dadels (of vijgen) - 100 gr ananas - 100 gr aardbeien - 40 gr boter - 3 el suiker - 1,25 dl sinaasappelsap - 2 el sinaasappellikeur - 2 el rum
Benodigdheden
IJsmachine - blender of keukenrobotBereidingswijze
De ananas voor het ijs kleinsnijden en pureren in de blender (= ? 2,5 dl vruchtenpuree). Het poedersuiker en citroensap erdoor mengen. De slagroom stijfkloppen en door de puree scheppen. In de ijsmachine doen en de instructies van de fabricant volgen.
Ondertussen de kiwi schillen, overlangs halveren en in plakjes snijden. De mango schillen, pit eruit snijden en het vruchtvlees in stukjes snijden. De verse dadels halveren, ontpitten, schillen en normaals doormidden snijden. De ananas in stukjes snijden. De aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en eventueel halveren. De boter in een pan verhitten, de suiker erdoor roeren en goudbruin laten carameliseren. Het sinaasappelsap toevoegen en roeren totdat er een romige saus is ontstaan. De sinaasappellikeur en de vruchten toevoegen en verhitten maar niet koken. De rum in een opscheplepel verwarmen, aansteken en de brandende alcohol gelijkmatig over de vruchten gieten.
Serveertip
De vruchten over 4 dessertschaaltjes verdelen en het ijs erop leggen.