Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Geflambeerde exotische vruchten met ananas-roomijs

Geflambeerde exotische vruchten met ananas-roomijs

Door: bolleken

  • Antiliaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-06-2000

Ingrediënten 4 personen


Voor het ijs : 300 gr ananas - 100 gr gezeefde poedersuiker - 2 el citroensap - 2,5 dl slagroom
Voor het fruit : 1 kiwi - 1 mango - 100 gr verse dadels (of vijgen) - 100 gr ananas - 100 gr aardbeien - 40 gr boter - 3 el suiker - 1,25 dl sinaasappelsap - 2 el sinaasappellikeur - 2 el rum


Verder heb je nodig


IJsmachine - blender of keukenrobot


Ontdek meer:

Bereidingswijze

De ananas voor het ijs kleinsnijden en pureren in de Blender (= ? 2,5 dl vruchtenpuree). Het poedersuiker en citroensap erdoor mengen. De slagroom stijfkloppen en door de puree scheppen. In de ijsmachine doen en de instructies van de fabricant volgen.
Ondertussen de kiwi schillen, overlangs halveren en in plakjes snijden. De mango schillen, pit eruit snijden en het vruchtvlees in stukjes snijden. De verse dadels halveren, ontpitten, schillen en normaals doormidden snijden. De ananas in stukjes snijden. De aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en eventueel halveren. De boter in een pan verhitten, de suiker erdoor roeren en goudbruin laten carameliseren. Het sinaasappelsap toevoegen en roeren totdat er een romige saus is ontstaan. De sinaasappellikeur en de vruchten toevoegen en verhitten maar niet koken. De rum in een opscheplepel verwarmen, aansteken en de brandende alcohol gelijkmatig over de vruchten gieten.

Serveertip

De vruchten over 4 dessertschaaltjes verdelen en het ijs erop leggen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top