1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Irish Stew

Irish Stew

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kg witte of savooikool - 200 gr aardappelen - 3 uien - 1 wortel - 500 gr schapenvlees (zonder vet of been) - 3 el boter - 2,5 dl hete vleesbouillon (blokje of vers) - peper en zout - 1 el (of naar smaak) karwijzaad (cumin)


Verder heb je nodig


Snelkookpan


De klassieke Ierse hutsepot, een hartverwarmend gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De buitenste bladeren van de kool verwijderen, de kool in vieren snijden, wassen, uit laten lekken en in reepjes snijden. De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. De uien pellen en snipperen. De wortel wassen, schrapen en kleinsnijden. Het vlees in blokjes snijden.

Bereidingswijze

De boter verhitten in de open snelkookpan en het vlees daarin aan alle kanten goed aanbraden. De uisnippers toevoegen en even meebakken. De witte kool, aardappelstukjes en wortelstukjes toevoegen. De hete bouillon erbij gieten en met peper, zout en karwijzaad op smaak brengen. De pan sluiten en 20 minuutjes laten stomen. Daarna proeven en bijkruiden indien nodig.

Serveertip

Giet alles in een soepterrine en serveer in diepe borden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top