1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Tabouleh
  5. tabouleh

tabouleh

  • Mediterraan, Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-06-2000

Ingrediënten 4 personen


1 zakje couscous
1 bosje peterselie
1 bosje koriander
1 bosje munt
1 gegrilde en ontvelde paprika
1 teen knoflook
1/2 citroen (sap schilletjes)
1/2 rode peper
olijfolie
peper & zout


Verder heb je nodig


Scherp mes, hakblok, zesteur, pan


Couscous met verse kruiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Blaker de paprika zwart op een gasvlam, doe hem in een plastic zakje en laat hem daar 15 minuten rusten. verwijder vervolgens de zwarte velletjes.

Bereidingswijze

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing, en roer hem rul met een scheutje olijfolie.
Hak alle kruiden fijn. Hak de peper fijn. Snijd de paprika in stukjes. Pers de knoflook uit.
Meng alle ingredienten door elkaar, voeg bovendien het sap en de zestes van de citroen toe.
Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Heerlijk bij elke mediterrane maaltijd met vis, gegrilde gamba's of bijvoorbeeld een marokkaanse kipschotel. Ook lekker als onderdeel van een buffet.
Vrij naar recept uit Mmmm..!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top