Boerenkaas met appels

  • Nederlands, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2000

De maaltijdsalade wordt samengesteld met jonge en oude Boeren Goudse kaas. De frizure appels geven er een opvallend accent aan.


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 krop (gewone) sla
- 250 gram jonge of jongbelegen Boeren Goudse kaas
- 100 gram oude of overjarige Boeren Goudse kaas
- 2 koude grote gekookte aardappelen (geen afkokers)
- 2 friszure appels
- 1 eetl. basilicumazijn of edik
- 3 eetl. mayonaise
- 2 eetl. yoghurt
- 1 theel. Zaanse mosterd
- zout
- witte peper uit de molen
- 2 bosuitjes met veel groen, gesnipperd.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de sla schoon. Spoel de bladeren enkele malen in ruim koud water. Maak ze daarna zo droog mogelijk (slacentrifuge) en scheur ze in kleine stukjes. Verdeel ze als bedjes op de borden.

Snijd beide kaassoorten, gekookte aardappelen en geschilde appels in kleine blokjes (ca. 6-7 mm). Sprenkel azijn of edik over de appelblokjes om verkleuren tegen te gaan.

Roer een gladde saus door mayonaise te vermengen met yoghurt en mosterd. Voeg zout en peper toe.

Schep in een kom beide kaassoorten, aardappels en appels zo luchtig mogelijk door elkaar. Schep daarna, uiteraard ook zo luchtig mogelijk, de saus erdoor.

Serveertip

Schep de salade op de slabedjes. Strooi bosuitjes erover.
Geef er sneetjes beboterd (boeren)bruinbrood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten