350 gram kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
1 tl djahe
1 el sambal badjak
1 el limoen- of citroensap
1,5 el basterdsuiker of goela djawa
0,5 dl ketjap
50 gram magere spekreepjes
350 gram gekookte rijst
250 gram soepgroenten
50 gram tauge
3 el nasikruiden (bv Silvo)
oosterse roerbakolie
De zoveelste, maar heerlijke variatie
Uien pellen en snipperen.
Vlees in blokjes snijden.
Marinade maken van 1 ui, knoflook, djahe, sambal, limoensap, suiker en ketjap.
Vlees hierin het liefst minstens 2 uur laten marineren.
Spekreepjes uitbakken in een eetlepel olie.
Uitgelekte kip toevoegen en roerbakken.
Vlees uit de wok halen.
Indien nodig wat olie toevoegen.
Ui 3 minuten bakken en daarna de soepgroente toevoegen.
Zo'n 10 minuten roerbakken, afhankelijk van de samenstelling van de soepgroente.
Tauge en nasikruiden toevoegen.
Rijst en vlees toevoegen en door en door warm laten worden.
Lekker met sate, gebakken ei, augurk, kroepoek, seroendeng, ketjap manis en sambal.
margah 24-08-2000
de lekkerste nasi die ik ooit gegeten heb, echt geweldig!