1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. nasi

nasi

Door: marjokie

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2000

Ingrediënten 4 personen


350 gram kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
1 tl djahe
1 el sambal badjak
1 el limoen- of citroensap
1,5 el basterdsuiker of goela djawa
0,5 dl ketjap
50 gram magere spekreepjes
350 gram gekookte rijst
250 gram soepgroenten
50 gram tauge
3 el nasikruiden (bv Silvo)
oosterse roerbakolie



De zoveelste, maar heerlijke variatie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien pellen en snipperen.
Vlees in blokjes snijden.
Marinade maken van 1 ui, knoflook, djahe, sambal, limoensap, suiker en ketjap.
Vlees hierin het liefst minstens 2 uur laten marineren.

Bereidingswijze

Spekreepjes uitbakken in een eetlepel olie.
Uitgelekte kip toevoegen en roerbakken.
Vlees uit de wok halen.
Indien nodig wat olie toevoegen.
Ui 3 minuten bakken en daarna de soepgroente toevoegen.
Zo'n 10 minuten roerbakken, afhankelijk van de samenstelling van de soepgroente.
Tauge en nasikruiden toevoegen.
Rijst en vlees toevoegen en door en door warm laten worden.



Serveertip

Lekker met sate, gebakken ei, augurk, kroepoek, seroendeng, ketjap manis en sambal.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjokie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top