Varkensspiezen Met Pruimensaus

  • Russisch,
  • 60-120 min.

Russisch BBQ recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr varkenshaas of varkensfilet, 1 ui, 4 dl droge witte wijn, 2 laurierblaadjes, 2 tl oregano, zout, 1 tl zwarte peper, 1 zakje gewelde pruimen zonder pit, 1 teen knoflook, mespunt cayennepeper, 1 tl gemalen koriander, 1 el citroensap.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
houten satestokjes, BBQ

Voorbereiding

Satestokjes in water leggen. Vlees in blokjes van ca 2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. Marinade roeren van ui,wijn,laurier en oregano. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees hierin 2 a 3 uur in de koelkast marineren.
Pruimen in water 15 a 20 minuten koken tot ze zacht zijn. Pruimen met ca 2 dl kookvocht pureren en zeven boven een pan. Evt extra kookvocht toevoegen tot er een lichtgebonden saus ontstaat. Knoflook pellen en erboven uitpersen en de saus aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout, cayennepeper en koriander. Van het vuur af de citroensap door de saus roeren. Saus laten afkoelen.

Bereidingswijze

Vlees aan stokjes rijgen en op de BBQ in 8 a 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Pruimensaus erbij serveren.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerbekkie_a avatar
lekkerbekkie_a

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten