Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Tofu-Bitterballen Met Mosterdsaus

Tofu-Bitterballen Met Mosterdsaus

Door: catje

  • Biologisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-06-2000

Ingrediënten


1 blok tofu naturel (AH biologisch), 2 worteltjes, 1 ui, 1 cm. verse gemberwortel, 150 gr. bloem, 5 eetlepels sojasaus (kikkoman, AH), 3 eetl. mosterd, 3 eetlepels citroensap, 2 eetl. appeldiksap (Covelt, AH), fjin zeezout, olie om in te frituren, keukenpapier



Uit de biologische keuken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Frituurolie verhitten tot 170C. Tofu fijnhakken. Worteltjes schoonmaken, wassen en raspen. Ui pellen en snipperen. Gember schillen en raspen.

Bereidingswijze

In kom tofu, wortel, ui, gember, bloem en sojasaus tot een samenhangende massa kneden. Massa tot 15 balletjes kneden en in gedeelten in 4 tot 6 minuten goudbruin en krokant frituren. Laten uitlekken op keukenpapier.
In kommetje mosterd, citroensap en appeldiksap tot sausje kloppen. Op smaak brengen met zeezout. Tofu-bitterballen warm of koud serveren met mosterdsaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top