1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Mexicaanse Rijst

Mexicaanse Rijst

  • Mexicaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2000

Ingrediënten 8 personen


1 el olie,1 fijgehakt uitje,1 fijngehakte teen knoflook,200 gr witte rijst met een lange korrel,125 ml tomatenpuree,250 ml kippenbouillion.



Heerlijk zomaar even tussendoor of als bijgerecht.zo simpel maar zo smakelijk....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en fruit het uitje in 5 minuten zacht,fruit de knoflook 1 minuut mee.
voeg de rijst toe en roer 1-2 minuten goed zodat de rijst goed met de olie vermengd is.
voeg de tomatenpuree en de bouillion toe en breng die aan de kook,
zet het vuur heel zacht, leg het deksel erop en laat het 5 minuten sudderen,of totdat al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is,
maak de rijst los met een vork en serveer het b.v als bijgerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aisis


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aisis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top