Gewone Cake (Basisrecept)

 • Nederlands, Banket
 • 0-10 min.
 • Geplaatst op 04-06-2000
 • Gewone Cake (Basisrecept)

  Gewone Cake (Basisrecept)

  Gewone Cake (Basisrecept)

 • Gewone Cake (Basisrecept)

  Gewone Cake (Basisrecept)

  Gewone Cake (Basisrecept)

Dit is een basisrecept voor cake, die niet kan mislukken. Voor iets meer afwisseling laat u uw fantasie werken en voegt u allerlei ingredienten toe.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
200 gram zachte boter - 200 gram suiker - 4 eieren (200 gram bij elkaar) - 200 gram bloem - 2 theelepels bakpoeder - 1 zakje vanillesuiker - wat citroenrasp
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Warm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakeblik goed in.

Bereidingswijze

Roer de boter zacht en voeg de suiker toe. Roer net zo lang totdat het luchtig en romig word. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei geheel is opgenomen door de boter en de suiker.
Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg al mixende de bloem toe aan het mengsel. Voeg tenslotte nog de extra ingredienten (hier: vanillesuiker en citroenrasp) toe en meng alles met de mixer goed door elkaar.
Doe het mengsel in het ingevette cakeblik. Schuif het blik in de voorverwarmde oven. Bak de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 60 minuten gaar. Haal de cake er niet te snel uit, want dan is hij nog niet gaar in het midden.
Laat de cake helemaal afkoelen, alvorens hem te 'storten'.
Eet smakelijk en laat u fantasie vooral werken bij dit recept. Vrijwel alles kan naar smaak toegevoegd worden, wees alleen spaarzaam met het toevoegen van vocht (bv. sinaasappelsap). Dit kan het resultaat wat minder maken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

buxtehude2 avatar
buxtehude2 25-07-2016

Ha Cecile, wat leuk dat je Buctehude kent!! Dat overkomt me niet vaak. ja, ik ben een eorme (klassieke0 muziekleifhebber, erger nog: ik ben musicolooog, d.w.z. ik kan niks, maar weet wel zo'n beetje alles over de muziek van Buxtehude, Bach, Beethoven, Schumann, Bartok en al die anderen, die het luisteren naar hun muziek tot een groot feest maken! lieve groet terug, Gerard

Cecileg avatar
Cecileg 21-07-2016

@buxtehude2 behalve bakliefhebber ook muziekliefhebber? Lieve groet Cecile

buxtehude2 avatar
buxtehude2 21-07-2016

Een prima recept, alleen gebruik ik eigengemaakte vanillesuiker (niks an) en wat absoluut moet: een snuf zout toevoegen, zo is de cake te 'flauw'. Ik heb tegenwoordig een electrische oven en dan is het oppassen met de baktijd. I.p.v. bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken.

gerrie19 avatar
gerrie19 02-06-2015

Meestal is een uur op 160 graden al voldoende

SimoneGraver avatar
SimoneGraver 02-06-2015

Cake gemaakt. Lekker hazelnoten erin. Alles prima totdat....ik iets rook. Helemaal verbrand!!!!! Nog geen uur op 180 graden....??

cpkielema avatar
cpkielema 01-04-2015

Precies en basisrecept die ik nodig heb om een gevarieerde cake te maken dank je wel.

PeterS99 avatar
PeterS99 26-09-2014

Het basis recept van cake is inderdaad zoals beschreven : 1 deel suiker; 1 deel eieren; 1 deel boter; 1 deel bloem. De rest is optioneel. Gebruik verder zoals kummel_djahe al aangeeft je fantasie. Houd er wel rekening mee dat als je rozijnen o.i.d. toevoegd dat deze naar de bodem kunnen zakken(uiteindelijk dus de boven kant. Gebruik de breinaald/sateprikker test om te kijken of de cake gaar is

Swinkey9 avatar
Swinkey9 19-06-2014

Super recept! Ik neem 160g boter en een scheutje olie 150g suiker extra vanillesuiker 3 appels Dit maakt het geheel wat zachter en nog steeds zoet genoeg. Ik maak het niet de hele tijd, want anders wordt hier alleen cake als ontbijt gegeten

FoodMakerXxLaura avatar
FoodMakerXxLaura 28-04-2013

Ik ben gek op dit recept, je kan het echt als basis gebruiken! Ik gebruik het niet alleen voor chocoladecake maar ook voor cupcakejes!

Kitchenwalt avatar
Kitchenwalt 26-03-2012

Prima recept. Toppie. Eerst de beschreven variant en daarna ook met geraspte puur chocolade gemaakt. RRRRR. Wat is m`n Kitchenaid mixer ook een fantastisch apparaat om zoiets te maken. O ja, vergeet niet op de bodem van het cakeblik na het invetten bakpapier te leggen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten