1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kip Met Knoflook

Kip Met Knoflook

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-06-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kip van 1 tot 2 kg (of 4 achterbouten),
40 ongeschilde tenen knoflook (minder mag ook natuurlijk),
3 lepels olijfolie,
3 laurierbladeren,
1 fijngehakte bos peterselie,
1 struik bleekselderij in stukjes gesneden,
tijm en rozemarijn,
cayennepeper,
zout.



Al jarenlang een succes in onze keuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de romertopf 10 min in koud water.

Bereidingswijze

Kruid de kip aan de buiten- en binnenkant (zout, peper, peterselie, tijm, rozemarijn, laurier) en vul hem op met bleekselderij. Leg de kip in de romertopf, leg de knoflook eromheen, vul de pot verder op met bleekselderij, peterselie en de overgebleven kruiden. Giet de olijfolie over het geheel.

Zet de romertopf in een koude oven en zet deze op middenwarmte (175 graden) en laat de kip 2 uur stoven.

Serveertip

Heerlijk met salade en fites



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kessels


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kessels
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top