1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Bulgogi

Bulgogi

  • Aziatisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2000

Ingrediënten 4 personen


500 g entrecote a la minutestukje verse gemberwortel van 2 cm2 tenen knoflook5 el Chinese sojasaus2 el bruine basterdsuiker3 el sesamolie1 krop sla6 bosuitjes2 frisse appels1 a 2 el ciroensap


Verder heb je nodig


30 minuten marineren.


Een Koreaans bbq gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de entrecoteplakjes in repen van 3 a 4 cm breed. Schil de gember en de knoflook en hak beide heel fijn. Klop in een kom de sojasaus, de suiker, de knoflook, de gember en de sesamolie door elkaar. Schep het vlees erdoor en marineer het minimaal 30 minuten in de koelkast. Haal de slabladeren los, was ze, sla ze droog en leg ze op een schaal. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in reepjes. Was de appels, halveer ze, verwijder het klokhuis, snijd de appels in dunne partjes en bedruppel ze met citroensap. Leg de bosuitjes en de appelpartjes ook op de schaal. Bewaar alles, afgedekt, tot gebruik in de koelkast.

Bereidingswijze

Rooster telkens enkele plakjes vlees in ca. 2 minuten bruin van buiten en rose van binnen. Neem een blaadje sla, leg er een plakje vlees, wat bosui en partjes appel op. Vouw het slablad erom en eet het uit de hand.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top