Slibtong Met Citrusdressing

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 sinaasappel
1 limoen
1 teentje knoflook
1 el fijngehakt koriander
3 el olijfolie
peper, zout
2 el sesamolie
paar druppels tabasco
4 slibtongen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
30 minuten marineren.

Voorbereiding

Boen de sinaasappel en de limoen onder stromend water goed schoon en rasp de groene en de oranje schil heel dun af. Verdeel de beide raspsoorten over 2 kommetjes. Pers de vruchten uit en schenk voor de dressing het sinaasappelsap en de helft van het limoensap in een kommetje. Pel de knoflook, pers ze erboven uit en roer de koriander en de olijfolie erdoor. Bewaar de dressing, afgedekt, tot gebruik in de koelkast.
Meng voor de marinade de rest van het limoensap, de sesamolie, enkele druppels tabasco en een beetje zout door de rasp in het andere kommetje.
Dep de slibtongen droog, bestrijk de vissen met de marinade en marineer ze, afgedekt, minimaal 30 minuten in de koelkast. Keer de vis af en toe.

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan. Rooster de slibtongen aan de ene kant 3 minuten en aan de andere kant 2 minuten. Keer ze slechts eenmaal. Verdeel de vissen over twee of vier borden en lepel de dressing erover.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten