Champignons In Bierbeslag
- Nederlands, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-06-2000
Ingrediënten 4 personen
- 250 gr. champignons- 1,5 dl. bier
- zout
- 125 gr. bloem
- 1 eetl. zonnebloemolie
- 2 eieren
voor de saus:
- 2 tn. knoflook
- witte saus, uit pakje of zelfgemaakt
- verse tuinkruiden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 201,74 kcal |
Koolhydraten | 24,72 g |
Eiwitten | 8,97 g |
Vetten | 5,65 g |
Benodigdheden
frituurpan met olieVoorbereiding
Maak een glad beslag van bier, bloem, olie en zout. Laat dit een half uur staan.
Was de champignons goed en dep ze droog met een schone theedoek o.i.d.
Verwarm de frituur (160-180 graden)
Bereidingswijze
Maak een lekker knoflooksausje (bijv. door 35 gr. boter te smelten in de pan en daar met een garde 25 gr. bloem doorheen te roeren,
2 dl. bouillon erbij, aan de kook brengen, scheutje melk, knoflook uit de knijper en verse kruiden toevoegen.)
De eiwitten (!) kloppen, als ze stijf zijn door het beslag roeren.
Champignons meteen nadat je ze door het beslag hebt gehaald, in de frituurpan doen. Zorg ervoor dat ze niet aan elkaar plakken. In ong. 5 minuten
goudbruin bakken
Serveertip
Serveren met stokbrood.
Laatste reacties
Ik heb al veel borrelhapjes met champignons gemaakt. Maar dit recept mag bij mijn verzameling niet ontbreken, dus ik heb het in mijn kookboek gezet. Ik ga het binnenkort maken. Bedankt voor het recept. Groetjes, Hermien
Ik wil graag jou recept champignons in bierbeslag maken, maar het is mij niet duidelijk of die eiwitten nu door de saus moeten of door het beslag. Met vr.gr. Trienekeb