1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. gestoomde vis

gestoomde vis

Door: kruidje_roer_me_niet

  • Chinees, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kg snapper of een andere witvis, 1 ons shii-take, 1 kleine wortel, 1 grote sjalot, 1/4 rode paprika of verse peper, 1 stuk gemberwortel van 3 cm, 1 el plantaardige olie, 1 1/2 el lichte sojasaus


Verder heb je nodig


Stoommachine


Gestoomde vis met shii-take en kruiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vis (laten) schoonmaken, afspoelen en droogdeppen. Aan beide kanten een aantal diepe diagonale snedenmaken.
De paddestoelen van de stelen ontdoen,
Alle groenten en gember in fijne lucifertjes snijden.
De vis op een schaal leggen en er de groenten en gember overheen strooien.
Olie en sojasaus toevoegen.
De schaal op een rek in een stomer boven het kokende water zetten.
Goed afdekken en ca 12 minuten stomen tot de vis door en door gaar is.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruidje_roer_me_niet
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top