1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. phulaurie

phulaurie

  • Surinaams, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2000

Ingrediënten


2 madame Jeanette (surinaamse pepers)
500 gr gele spliterwten
8 teentjes knoflook
1 grote ui
2 theelepels djinten(in koekenpan droog bruin bakken)
snufje zout
1/2 theelepel masala
1 ei(rauw)


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Lekker met Pittige saus
ook van Moon

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De spliterwten 1 nacht van te voren weken.Het vocht niet wegdoen!

Bereidingswijze

Maal de erwten,knoflook,pepers en de ui zeer fijn in de machine.Voeg zout,masala,djinten,en de ei toe.Het mengsel mag niet te nat en niet te droog zijn.Het moet een samenhangend geheel zijn.Je moet er gemakkelijk balletjes van kunnen maken Zonodig nog wat vocht toevoegen van de erwten.Verhit de olie in een braad of frituurpan. De braadpan moet minstens voor de helft gevuld zijn met olie.
Vorm van het mengsel hele kleine balletjes ong.3 cm doorsnede (in de palm van je hand en met je andere hand draaien),en bak ze in de olie goudbruin.

Serveertip

Je kan ze koud of warm eten
Opdienen met hele hete saus en lekker dippen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top