Gemberkoek met havermout

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-06-2000

Recept van Oma. Deze koek smaakt heerlijk als u hem na het bakken bedekt met warme stroop en gehakte nootjes.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram bloem, ALLE THEEL> ZIJN AFGESTREKEN!1 theel. zuiveringszout, 1 theel. kaneel, 2 theel. gemberpoeder, 125 gram boter, 125 gram bruine suiker, 150 gram keukenstroop, 2 eieren, 150 ml. melk, 125 gram havermout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, vierkant bakblik van 20x20 cm, bekleed met bakpapier en ingevet.

Voorbereiding

Zeef de droge ingredienten en roer er de havermout doorheen. verwarm de oven voor tot 150 graden.

Bereidingswijze

Doe de boter, suiker en stroop in een pan en laat dit op een zacht vuur smelten. Voeg het bij de droge ingredienten, klop het stevig door elkaar en voeg dan de eieren en de melk toe. Weer goed kloppen. Giet het beslag in het bakblik en zet in de oven voor 1.1/4 uur.

Serveertip

Ook lekker bestrooid met poedersuiker, snij de koek in vierkantjes of plakken.
Als je een kleiner bakblik gebruikt wordt de koek wat hoger en moet daarom iets langer bakken. Heel goed in te vriezen!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

dropkatje avatar
dropkatje 04-12-2000

Een lekker koek, lijkt een beetje op een kruidkoek. Als ik het weer maak doe ik er een beetje stemgember in om de gembersmaak wat te versterken. Voor de rest vond ik het heel erg lekker en ga het zeker vaker maken. <font color=blueviolet>GROETJES KATJA</font>

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten