Quesedilla
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
mexicaans kaasgerecht
Ingrediënten 2 personen
450 gr geraspte kaas4 tortillaflensjes
500ml magere room
mexicaanse kruiden
pikante Italiaanse pizzakruiden
400 gram witte kool
Voorbereiding
snij de witte kool fijn
Bereidingswijze
leg de tortillaflensjes per twee op een vuurvaste ovenschotel.
Strooi een laagje witte kool in het midden van het flensje, strooi en een laagje geraspte kaas over. Kruiden met de maxicaanse (fachita)-kruiden en de pikante italiaanse kruiden. Overgiet met een streep room (1/3 flesje van 250ml). Herhaal deze stappen een tweede maal en overgiet op het einde met de rest van de room.
vouw de flensjes samen en zet ze vast met twee tandenpikkertjes zodat ze gesloten blijven. Overstrooi met de rest van de kas en voeg nog een beetje kruiden toe.
Plaats het geheel in een voorverwarmde oven op 160?.
Wanneer de room een beetje ingedikt is is deze heerlijke mexicaanse schotel klaar.
Serveertip
Eventueel een beetje bijgarnieren met stukjes tomaat, een beetje overschot van de witte kool en zwarte paper