Indische Spruitjes Met Kruidige Kokossaus
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
heerlijke indische moet je echt maken
kan met diepvries spruiten
Ingrediënten 4 personen
1/4 rode paprika500gr spruitjes
1 ui
2eetl olie
1 teentje knoflook
1theelkoenjit
1/2theel djinten
1theel laos
1theel ketoembar
1theel gemberpoeder
1/2 eetl citroen
1theel basterdsuiker
3eetl ketjap manis 1theel sambal oelek
1eetl maizena
1 zakje santen a 30gr conimex
Benodigdheden
wok of grote braadpan
zakje santen volgen gebruik aan wijzing
Voorbereiding
alles klaar zetten en spruiten schoon maken in ruim water en snufje zout paprika in ca.2min zachtjes koken
paprika met schuimspan uit de pan in vergietscheppen
onder koud stromend water afspoelen
in achtergebleven kookwater spruiten in ca,10min gaar koken in tussen ui in ringen snijden
Bereidingswijze
olie in de wok verhitten ui ca 2min fruiten knoflook pellen en erboven uitpersen
alle kruiden al scheppend op hoog vuur 1min bakken
citroensap,basterdsuiker,ketjap,sambal en
2 1/2dl water toevoegen en aan de kook brengen
in een kopje maizena met 1eetl koud water een glad papje
al roerend aan de saus toevoegen en ca 1min mee koken tot licht gebonden saus met de kokos
spruiten over 4 borden verdelen saus er over schenken
ganeren met paprika en bestrooien seroendeng
Serveertip
met witten rijst
na gerecht lekker yoghurt ijs
lekker fris