Gestoomde Kip Met Appel En Champignons

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2000

lekker kippotje uit de stoompan

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gr kipfilet, 1 ui, 2 tomaten, 1 stevige appel , 250 gr champignons, 125 ml kippebouillon, 1 el citroensap, 2 el kerriepoeder

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoomkoker

Bereidingswijze

De kipfilets in repen van 1 cm dikte snijden. De ui snipperen en de tomaten in stukjes snijden. Schil de appel en snijd hem in blokjes. De champignons in vieren snijden. De kippebouillon in de rijstkom schenken, alle overige ingredienten toevoegen en alles goed roeren. Stoom in ongeveer 40 minuten gaar. Na ca. 20 min. even omscheppen.

Serveertip

Lekker met rijst.
Dit recept is een variant op een recept uit het Braun kookboekje bij de stomer.

Laatste reacties

boomdijk avatar
boomdijk 24-08-2000

Weet je wat ook heel lekker is? Als het klaar is het vocht uit de rijstkoker in een pan doen en daarna met 1 el maizena wat dikker maken. Daardoor wordt het kookvocht als het ware een soort saus en de rijst wordt dan minder vochtig.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten