Haricot verts met Roquefort

  • Frans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 x 75 gram haricots verts, in bosjes bijeen gebonden
- zout
- 4 grote rijpe tomaten, ontveld, in plakken gesneden
- witte peper uit de molen
- ca. 1,5 eetl. olijfolie (extra vierge)
- 100 gram Roquefort
- 4 eetl. creme fraiche
- Enkele toeven veld- of waterkers.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet de bosjes haricots verts op in ruim kokend water waaraan een beetje zout is toegevoegd. Laat de boontjes niet veel langer dan 5 minuten koken. Dompel ze onmiddellijk daarna onder in ijskoud water. Laat ze volkomen afkoelen en daarna uitlekken. Wrijf intussen de Roquefort door een fijne zeef. Roer de creme fraiche door de puree.

Serveertip

Leg de in plakken gesneden tomaten dakpansgewijs als een rondje in het midden op de borden. Strooi er wat zout en peper over en besprenkel ze met olijfolie. Leg de haricots verts er bovenop. Schep het Roquefortmengsel bovenop de boontjes. Schik toeven veld- of waterkers ernaast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marianneoud avatar
marianneoud 11-04-2004

Klinkt heerlijk. Heb dit meegenomen. Marianne

isis-osiris avatar
isis-osiris 11-11-2001

Yummie.......................meegenomen. Dank je wel! Louise.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten