1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Haricot verts
  6. Haricot verts met Roquefort

Haricot verts met Roquefort

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2000

Ingrediënten 4 personen


4 x 75 gram haricots verts, in bosjes bijeen gebonden
- zout
- 4 grote rijpe tomaten, ontveld, in plakken gesneden
- witte peper uit de molen
- ca. 1,5 eetl. olijfolie (extra vierge)
- 100 gram Roquefort
- 4 eetl. creme fraiche
- Enkele toeven veld- of waterkers.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de bosjes haricots verts op in ruim kokend water waaraan een beetje zout is toegevoegd. Laat de boontjes niet veel langer dan 5 minuten koken. Dompel ze onmiddellijk daarna onder in ijskoud water. Laat ze volkomen afkoelen en daarna uitlekken. Wrijf intussen de Roquefort door een fijne zeef. Roer de creme fraiche door de puree.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Leg de in plakken gesneden tomaten dakpansgewijs als een rondje in het midden op de borden. Strooi er wat zout en peper over en besprenkel ze met olijfolie. Leg de haricots verts er bovenop. Schep het Roquefortmengsel bovenop de boontjes. Schik toeven veld- of waterkers ernaast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top