1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Haring

Haring

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2000

Ingrediënten 4 personen


Haringfilet (8 x)
Ansjovisfilet (8 x)
Dille, verse (1 bosje)
Bloem (100 gram)
Aardappel (1 kg.)
Roomboter (100 gram)
Ei, hardgekookte (4 x)


Verder heb je nodig


Twee pannen die in elkaar kunnen hangen, koekenpan.


Dit moet je proeven!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de haringfilets schoon. Leg op een filet een ansjovisfilet en een takje dille, leg hier een tweede filet omgekeerde bovenop. Druk de filets lichtjes samen, wentel ze even door de bloem en bak ze aan beide zijden snel bruin aan. Snij de haring in mootjes. Schil de aardappelen en prak de eieren fijn.

Doe de aardappelen in de grotere pan met voldoende water. Laat het vuur nog even uitstaan. Zet boven op de pan met aardappelen een kleinere pan en doe hierin eerst een laag haring, hierop enkele plakjes roomboter en de helft van de geprakte eieren. Vervolgens weer een laag haring, plakjes roomboter en de rest van de geprakte eieren.

Doe de deksel op de pan en zet deze op het vuur. Als de aardappelen in de onderste pan gaar zijn is de inhoud van de bovenste pan ook warm. Giet de aardappelen af. Leg ze op een bord en garneer het met haring-eier-mengsel.






Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top