1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf en daube

Boeuf en daube

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-06-2000

Ingrediënten 4 personen


750 g dikke magere runderlappen
2 uien
250 g worteltjes
5 takjes peterselie
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
100 g stukjes vetspek
zout, peper
1 teentje knoflook
ca. 1/4 l rode wijn (neem hiervoor een Cotes du Rhone)
1 el tomatenpuree (blik)
ca. 1,5 el aardappelmeel



Rundvleesstoofpot met ui en wortel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in blokjes van ca. 4 cm snijden. Uien pellen en in grove stukjes snijden. Worteltjes schrappen en wassen. In grove stukjes snijden. 3 Takjes peterselie, tijm en laurierblaadjes met touwtje vastbinden (=bouquet garni). In braadpan op zacht vuur vetspek laten smelten. (Gebakken stukjes vetspek niet verwijderen.) Toevoegen vlees, ui, wortel, bouquet garni, 1,5 tl zout en 0,5 tl peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Wijn toevoegen (vlees moet net niet onder staan). Met deksel op pan, vlees op zacht vuur in ca. 4,5 uur gaar laten worden. Bouquet garni verwijderen. Tomatenpuree erdoor roeren. Vleesmegsel koud laten worden. Vetlaag eraf scheppen.

Bereidingswijze

Vleesmengsel in ca. 7 min. door en door heet laten worden. Af en toe omscheppen. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. 2 Takjes peterselie erboven fijnknippen. Intussen in kopje aardappelmeel met 3 el koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan het vlees toevoegn. Blijven roeren tot licht gebonden saus.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en kropsla.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbom


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top