1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Turkse Bortsj

Turkse Bortsj

  • Turks, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2000

Ingrediënten 4 personen


4 eetlepels boter
2 middelgrote uien in stukjes
1 groene paprika, zonder zaadjes en in stukken gesneden
2 geplette teentjes knoflook
1 klein. witte kool in blokjes
1 1/2 liter runderbouillon
2 grote bieten in schijven
3 aardappelen in blokjes
3 geschilde, ontpitte en in vieren gesneden tomaten
1 eetlepel citroensap
2 laurierbladen
1/8 theelepel fijngewreven dillezaadjes
1/8 theelepel fijngewreven komijnzaad
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngestampt
2 eetlepels gehakte selderijblaadjes
1 kop zure room
2 eetlepels gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Grote soeppan


Turkse soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote soeppot. Voeg de uien en paprika toe en sauteer die ongeveer 2 minuten. Doe de knoflook en de kool erbij en sauteer nog 2 minuten al roerend. Voeg daarna alle andere ingredi?nten toe, behalve de zure room en de peterselie. Breng het aan de kook, draai het vuur lager en laat het ? 1 uur zacht koken. Breng zonodig op smaak met zout en peper. Dien op in soepkommen met een flinke lepel zure room en gehakte peterselie.

Serveertip

Geef er Turks brood bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top