Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. asperge risotto

asperge risotto

Door: a3anne

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2000

Ingrediënten 4 personen


*1 pond asperges
*1 liter kippenbouillon of bouillon van de *schillen van de asperges
*2 eetlepels olijfolie
*60 gram fijngehakte ui
*300 gram aborio rijst
*125 ml witte wijn
*75 gram boter
*115 gram vers gemalen parmenzaanse kaas



Een andere manier van asperge bereiden. Het smaak heerlijk als bij- en als voorgerecht.
Met een plukje saffraan erbij maak je het nog lekkerder.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de asperges en snij er het onderste stukje vanaf.
Blanceer de asperges gedurende 2 minuten in gezouten kokend water. Laat ze in koud water afkoelen en zet ze weg.
Kook in dit water de schillen, giet het water af in een kom en vul het aan tot een liter vocht.

Bereidingswijze

Sauteer de uien in de boter en de olie tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en sauteer deze tot de korrels doorzichtig zijn en de kern wit.
Voeg de wijn er aan toe en laat deze verdampen.
Breng alles over naar een magnetronschaal en voeg de liter vocht toe.
Zet de schaal in de magnetron en zet deze gedurende 9 minuten op vol vermogen.
Haal de schaal er uit en roer de rijst door.
Zet de schaal weer voor 7 minuten in de magenetron. Haal de schaal uit de oven en voeg de asperges toe. Laat alles nu weer 4 minuten koken.
Haal de schaal uit de oven en roer de kaas erdoor. Dek de schaal af en laat deze 5 minuten op een warme plek staan zodat de rijst het laatste vocht opneemt.

Serveertip

Lekker bij een gegrild lapje vlees en salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van a3anne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top