1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Tabouleh
  5. TABOULEH

TABOULEH

  • Mediterraan, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2000

Ingrediënten 2 personen


100 gr. bulghur, 1 sjalotje, 2 lenteuitjes, flinke bos peterselie, 4 takjes munt, 2 tomaten, 1 krop romaanse sla(bindsla). Voor de vinaigrette:2 eetl.olijfolie,1 theel. groene kruidenmosterd, 2 eetl.vers , citroensap, zout en versgemalen peper.



Een heerlijk slanke, frisse maaltijdsalade.(330 kcal p.p.)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de bulghur ca. 45 min tot 1 uur in koud water, dan goed uit laten lekken en wat uitdrukken. Het sjalotje en de lenteuitjes heel fijn snipperen. Van de bos peterselie en de munt de blaadjes afhalen, wassen, droog maken en fijnsnijden. De tomaten ontvellen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Van de krop sla de mooiste blaadjes uitzoeken, wassen, drogen en op een schaal leggen of in een kom doen. Maak de vinaigrette door bovenstaande ingredienten door elkaar te kloppen.

Bereidingswijze

Schep de uitjes, de kruiden en de tomatenblokjes door de bulghur en vermeng alles goed. Laat afgedekt afkoelen en roer nog eens door.Doe de bulghurmengsel over op de schaal of in de kom en serveer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adrienne_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adrienne_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top