1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Kippenlevertjes
  5. Kippenlevertjes In Sherryazijn

Kippenlevertjes In Sherryazijn

Door: m2

  • Spaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-06-2000

Ingrediënten 4 personen


Kippenlevertjes (ca. 400 gram), 1 tl. paprikapoeder, 2 tenen knoflook, zout, zwarte peper, 100 gr. (room)boter, 1 ui, 2 eetl. suiker, 2,5 dl kippenbouillon, 4 eetl. sherryazijn, half bakje champignons



Heel goed passend op de 'tappastafel'

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de tenen knoflook in klein stukjes of dunnen plakjes. Mix de kippenlevertjes met de knoflook en de paprikapoeder met elkaar in een kom. Goed wentelen. Snij de ui in kleine stukjes. Poets de champignons schoon en snij deze in stukjes

Bereidingswijze

Verhit 50 gram roomboter in een (braad)pan. Voeg de lever toe en bak ze op hoog vuur tot ze aan alle kanten bruin zijn. Leg de lever in een andere (warme) schaal. Bak ui in dezelfde pan. Voeg de azijn en de suiker toe. Laat dit mengel 5 min. koken. Voeg de bouillon toe. Laat dit mengel tot de helft inkoken. Voeg dan de overgebleven boter in stukjes erbij. Als de boter is gesmolten voeg dan de levertjes en de champignons erbij en laat het geheel nog zo'n 10 minuten pruttelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van m2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top