1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Haring

Haring

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2000

Ingrediënten 4 personen


750 gr kleine nieuwe aardappels, 1 komkommer, 2 zure appels, 1 bos dille, 150 gr creme fraiche, 250 gr mager kwark, zout, peper uit de molen, beetje citroensap,8 haringfilets, naar smaak: slabladeren, appelschijven en toefjes dille ter garnering.



Ca. 3780 kJ/900 kcal p.p.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels grondig wassen en in kokend water met zout 15-20 minuten koken. Komkommer schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden. Appel wassen. Klokhuis verwijderen, appel in plakjes snijden. Dille wassen en hakken. Komkommer, appel, dille, creme fraiche en kwark vermengen, op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Aardappels afgieten, af laten koelen en pellen. Met haringfilets en de appel-komkommersaus op borden aanbrengen. Naar smaak garneren met slabladeren, appelplakjes en toefjes dille.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top