hartige taart met pindakaas
- Nederlands, Buffet
- 60-120 min.
- Geplaatst op 01-06-2000
Een hartige taart die gemaakt wordt zonder de oven te gebruiken.
Ingrediënten 6 personen
1/2 pak (glutenvrije)biscuits (125 g), 6 el (glutenvrije)pindakaas met stukjes noot,50 g boter of margarine, ca. 5 worteltjes, 1 stengel bleekselderij, 1 kleine appel, 1 bakje Huttenkase (200 g), 1 el citroensap, zout, peper, 1/2 komkommer
Benodigdheden
deegroller, springvorm (20 cm), grote plastic zakVoorbereiding
Koekjes in stukken breken en in grote plastc zak doen. Zak dichtmaken en met deegroller op aanrecht koekjes verkruimelen. In steelpan pindakaas en boter zachtjes smelten. Koekkruimels erdoor roeren. Overdoen in springvorm. Met bolle kant van lepel bovenkant gladstrijken en aandrukken. Worteltjes schrappen en wassen. Grof raspen. Bleekselderij wassen en draden eraf trekken. In kleine stukjes snijden. Schoongemaakte appel in kleine stukjes snijden. In kom doen: Huttenkase, bleekselderij, appel en citroensap. Voorzichtig door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Huttenkasemengsel over koekbodem verdelen. Worteltjes langs rand scheppen. In koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Paar plakjes achterhouden voor garnering.Rest van plakjes halveren.
Bereidingswijze
Springvorm op platte schaal zetten. Met mes koekbodem van rand lossnijden. Rand verwijderen. Halve komkommerplakjes rondom taart rangschikken. Garneren met achtergehouden komkommerplakjes.
Serveertip
Leuk als onderdeel van een koud buffet.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties