1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. griesmeelpudding

griesmeelpudding

Door: nanoek

  • Nederlands, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 31-05-2000

Ingrediënten 6 personen


*1 liter volle melk *100 gr. griesmeel *75 gr. suiker *1 zakje vanillesuiker *1 ei


Verder heb je nodig


Tulbandvorm of grote schaal (inh. minimaal 1 liter)


Mijn favoriete dessert

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pudding van te voren klaarmaken, omdat hij moet afkoelen.

Bereidingswijze

Griesmeel, suiker en vanillesuiker mengen. In een andere kom het ei met een paar scheppen griesmeel goed mengen. De melk koken en het griesmeel-suikermengsel er doorheen mengen. Geheel weer aan de kook brengen terwijl je goed blijft kloppen met een garde. Wanneer de melk kookt, het vuur laag en het ei-griesmeelmengsel er bij doen; goed kloppen. Halve minuut laten borrelen. Dan de pudding in een vooraf met koud water omgespoelde vorm of schaal gieten. Laten afkoelen. Pudding op een plat bord/schaal storten (bord op de vorm leggen, vorm keren en pudding eruit laten glijden).

Serveertip

Serveren met zoete saus, bijvoorbeeld kersen- of bosvruchtensaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanoek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top