aubergines a la jema

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-05-2000

Gevulde aubergines

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 aubergines-
350 gr. gehakt-
1 gele paprika-
2 uien-
3 teentjes knoflook-
2 tl sambal-
half pakje gezeefde tomaten-
150 gr. geraspte kaas-
2 el oregano-
zout-
peper
olijfolie-
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Aubergines in de lengte door midden snijden en uithollen. Deze besprenkelen met een beetje olijfolie en peper en zout. Tien minuutjes in ovenschaal in een voorverwarmde oven leggen.

Bereidingswijze

Gehakt rul bakken en zout en peper toevoegen.
Gesnipperde ui, gesneden paprika en helft van het auberginevlees met het gehakt meebakken.
Knoflook uitpersen en met de sambal en een gedeelte van de gezeefde tomaten toevoegen.
Vijf minuutjes laten sudderen.
De voorverwarmde aubergines vullen met het mengsel.
Rest van de gezeefde tomaten, de geraspte kaas en twee eetlepels oregano eroverheen verspreiden.
Ongeveer een kwartier in de oven.
Eet smakelijk!

Serveertip

Met rijst

Laatste reacties

kimtheowl avatar
kimtheowl 12-04-2013

Op hoeveel graden moet de oven?

Bertine97 avatar
Bertine97 19-03-2013

Heerlijk .....

wideciro avatar
wideciro 21-02-2013

Dit was heerlijk, we hebben genoten en dit recept is een blijvertje... Dankjewel, Desiree.

JacqSp avatar
JacqSp 21-02-2013

lekker. Had m per ongeluk wat langer in oven voorverwarmd, prima zacht.

artemisia_nl avatar
artemisia_nl 20-02-2013

Vanavond dit gerecht gemaakt. Gelukkig om het te proberen, want het viel ons erg tegen. De aubergine was nog erg hard en eigenlijk niet te eten. De vulling smaakte wel lekker en hebben we met de rijst opgegeten. Ik heb me aan de juiste oventijden gehouden.

martinetje avatar
martinetje 07-06-2000

Errug lekker, en vooral makkelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten