Cake;
125 gr. zelfrijzendbakmeel, 125 gr. basterdsuiker, 125 gr. zachte boter, 2 eieren, enkele druppels vanille essence, 1 thl. bakpoeder.
GLAZUUR EN DECORATIE:
200 gr. poedersuiker gezeefd, 2 eetl. heet water, 30 gr. pure chocolade, 100 gr. pure chocolade pastilles of donkerbruine smarties.
Papieren cakevormpjes, oven, bakplaat, rooster, kom. pan, houten lepel. 2 papieren spuitzakjes. mixer.
Kleine cakejes met een spin erop.
Warm de oven voor op 180 gr.
Doe alle ingredienten voor de cake in de beslagkom en klop alles met een houten lepel of mixer in 2-3 min. tot een licht en luchtig beslag.
Verdeel dit over 18 vormpjes.
Zet de cakejes ong. 12-15 min. in de oven, tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Voor het glazuur:
roer de poedersuiker glad met het hete water, laat de chocolade au bain marie boven heet water in een kom smelten.
Doe de chocolade in een papieren spuitzakje .
Doe 1 eetl. glazuur in een andere spuitzak.
Verdeel het glazuur over de cakejes en leg een chocolade pastille in het midden bovenop, spuit vervolgens met de chocolade 8 pootjes aan elke spin, 4 aan iedere kant.
Spuit met het witte glazuur nog 2 oogjes op de chocolade pastille.
bezemsteeltje 29-09-2004
Zet het favoriet op mijn 2de pagina,Lut.
luttepetut 28-09-2004
Neem dit mee!Onze Jasper is bijna jarig,feest in de school!!!!Met jouw spinnencake!!!Lut.
legsrebel 23-10-2001
de kinderen van kinderopvang oskaar pluis vonden het heeeeeeeeeeel lekker.
bellie 12-10-2001
hallo, ik heb even je receptje meegenomen, voor de kinderen in de klas. ben benieuwd groetjes bellie
orphan 12-10-2001
hoi..leuk recept..heb het meegenomen!
groetjes ageth