1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. spinnecakejes

spinnecakejes

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-05-2000

Ingrediënten 18 personen


Cake;
125 gr. zelfrijzendbakmeel, 125 gr. basterdsuiker, 125 gr. zachte boter, 2 eieren, enkele druppels vanille essence, 1 thl. bakpoeder.
GLAZUUR EN DECORATIE:
200 gr. poedersuiker gezeefd, 2 eetl. heet water, 30 gr. pure chocolade, 100 gr. pure chocolade pastilles of donkerbruine smarties.


Verder heb je nodig


Papieren cakevormpjes, oven, bakplaat, rooster, kom. pan, houten lepel. 2 papieren spuitzakjes. mixer.


Kleine cakejes met een spin erop.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Warm de oven voor op 180 gr.

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten voor de cake in de beslagkom en klop alles met een houten lepel of mixer in 2-3 min. tot een licht en luchtig beslag.
Verdeel dit over 18 vormpjes.
Zet de cakejes ong. 12-15 min. in de oven, tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Voor het glazuur:
roer de poedersuiker glad met het hete water, laat de chocolade au bain marie boven heet water in een kom smelten.
Doe de chocolade in een papieren spuitzakje .
Doe 1 eetl. glazuur in een andere spuitzak.
Verdeel het glazuur over de cakejes en leg een chocolade pastille in het midden bovenop, spuit vervolgens met de chocolade 8 pootjes aan elke spin, 4 aan iedere kant.
Spuit met het witte glazuur nog 2 oogjes op de chocolade pastille.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top