1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Beenham met whisky en honing

Beenham met whisky en honing

Door: goliath

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 31-05-2000

Ingrediënten 4 personen


4 beenhammetjes
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 2 borrelglazen Amerikaanse (bourbon) whisky
- 8 eetlepels olie
- 4 eetlepels bloemenhoning
- 1 eetlepel chilipoeder
- 250 gr sjalotjes
- 4 takjes rozemarijn
- peper uit de molen
- zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de bouillon in een soeppan en laat de beenhammetjes er 45 min. in bubbelen.
Haal de hammetjes uit de pan en laat ze afkoelen.
Meng whisky, olie, chilipoeder en honing in een grote kom en laat de hammetjes er 1-2 uur in marineren; draai ze af en toe eens om.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.
Schil de sjalotjes, schik de hammen in een vuurvaste schaal, begiet ze met marinade en leg de sjalotjes rondom de hammen.
Zet de schaal in het midden van de oven en draai de ovenstand terug naar 160 Gr.C.
Laat de hammetjes in ca. 30 min. mooi egaal karameliseren.
Draai ze af en toe even om.

Serveertip

Leg de hammetjes op voorverwarmde borden en begiet ze met wat braadvocht.
Serveer ze met polentas (grof gaargekookt of -gestoomd ma?smeel) en in boter gestoofde peultjes.
Leg op elk hammetje een takje rozemarijn voor de aangename geur.



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top