1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Saus
  6. varkenshaas in zoet-zure saus

varkenshaas in zoet-zure saus

Door: ireen1

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2000

Ingrediënten 4 personen


600 gr varkenshaas, 3 rode paprika's, 1 bakje champignons, tabasco, suiker, azijn, cayennepeper, zout, tomatenketchup, allesbinder



Een goed gerecht om bezoek voor te schotelen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid de varkenshaas met cayennepeper en het zout. Bak de varkenshaas rondom bruin. Haal de varkenshaas uit de pan en leg dit op een serveerschaal. Vervolgens wordt de saus gemaakt. De tomatenketchup (flink wat scheuten), tabasco (ongeveer 30-40 druppels), suiker en scheutje azijn in de pan en even doorroeren, eventueel wat water erbij. Vooral goed proeven of de saus lekker op smaak is, en eventueel wat ingredienten toevoegen. Voeg paprika en champignons toe en roer het geheel door. Eventueel iets dikker maken met allesbinder.
Verdeel de saus over het vlees en lekker smullen.

Serveertip

Serveren met aardappels (gewoon gekookt, lekker om in de saus te dopen!) en een gewone salade.
Je kunt per persoon een varkenshaasje geven, maar ik snijd het altijd al in kleinere stukjes, dan kan er nog een keer opgeschept worden.
Vooraf een lichte kippenbouillon met gebakken ei, en als toetje een lekkere chocolademousse!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ireen1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top