Pesto

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-05-2000

Dit ambachtelijke recept komt van Antonio Carluccio die alle andere versies, zeker de potjes met pesto, voorgoed in de schaduw stelt.

Deel dit recept

Ingrediënten
50 g versgeplukte blaadjes basilicum
10 g grof zeezout
25 pijnboompitten
2 tenen knoflook,
grof gehakt
50 g Parmezaanse kaas, versgeraspt (of pecorino)
1 dl olijfolie (extra vergine)

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

U kunt alle ingredienten voor de pesto in een foodprocessor doen; dan bent u in een paar tellen klaar. Maar de smaak van echte pesto krijgt u alleen uit een vijzel. Wrijf alles fijn (het zout versnelt dat proces). Laat een soort pulp ontstaan en voeg dan al wrijvend beetje bij beetje de kaas toe. Nu moet een dikke pasta zijn ontstaan. Voeg dan al wrijvend beetje bij beetje de olie toe en maak er een homogene massa van.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten