honingkip
- Chinees, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 30-05-2000
Staat zo op tafel!
Bereidingswijze
De kip in niet te kleine blokjes snijden. In een kom de kip omscheppen met bloem en zout. Gember schillen en fijnhakken. Bosuitjes schoonmaken en in lengte halveren. Schuin in stukjes van ca. 4 cm snijden. In kommetje ma?zena losroeren met chilisaus, sojasaus, citroensap en 3 eetlepels water. In de wok olie verhitten tot ca. 170?C. Overtollige bloem van de kip schudden en de kip in 2 gedeelten in ca. 2 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Vuur laag draaien. Olie op 1 eetlepel na uit wok gieten. Gember ca. 1 minuut roerbakken. Honing erdoor roeren. Chili-sojasaus erdoor roeren. Kip en 3/4 deel van bosui erdoor roeren en ca. 1 minuut meewarmen. Rest van bosui erover strooien.
Serveertip
Heerlijk met gefrituurde mie.
Laatste reacties
We hebben ervan genoten!
Ik was eigenlijk op zoek naar een ander kiprecept, maar dat kan ik niet meer vinden. Dit recept ga ik vanavond uitproberen, lijkt me inderdaad mjammie!! dank!
Supersnel en heel erg lekker. Wij hebben het gegeten met roergebakken uien-knoflook boontjes (sperzieboontjes). De combinatie was perfect. O ja, het recept van de boontjes staat bij mij op de pagina.