italiaans vruchtenijs.
- Italiaans, Nagerecht
- 10-20 min.
Een lekker nagerecht.
Ingrediënten 4 personen
300 gr. suiker300 gr. aardbeien
125 ml.rode bessensap
1 citroen
100 ml.slagroom
1 eetl.suiker
4 aardbeien
4 ijswafels
Benodigdheden
keukenweegschaal
snijplank
mes
vergiet
pan
1 of 2 ijslaatjes
4 ijscoupes
Voorbereiding
Doe de suiker met 400 ml.water in een pan en laat de suiker op een zacht vuur al roerende oplossen.
Kook een suikersiroop.
De suikersiroop is goed wanneer een druppel in ijskoud water meteen een bolletje vormt.
Was de aardbeien en trek de kroontjes eraf.
Schil de citroen en verwijder alle witte velletjes.
Snijd de citroen in stukjes.
Roer de aardbeien en de citroenstukjes door een zeef en doe het sap,tezamen met het bessesap,bij de suikersiroop.
Roer het mengsel tot dat het koud geworden is(zet de pan in een bak met ijsblokjes).
Bereidingswijze
Nu doe je het mengsel over in 1 of 2 ijslaatjes en zet deze in het vriesvak van de koelkast gedurende ongeveer 3 uur.
Klop het mengsel ieder half uur met een vork op tot het ijs de juiste dikte heeft(het mag niet helemaal bevriezen,dan wordt het veel te hard).
Verdeel het ijs over 4 coupes.
Klop de slagroom met de suiker stijf en leg de slagroom op het ijs.
TIP:
Als er verse rode bessen te koop zijn,is dat ook erg lekker.
Neem in dit geval 200 gr.bessen.
Was ze,ris ze van de steeltjes en doe ze door een zeef.
Het sap kunt u zo gebruiken.
Serveertip
Garneren met een aardbei en een ijswafel.