italiaans vruchtenijs.

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.

Een lekker nagerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr. suiker
300 gr. aardbeien
125 ml.rode bessensap
1 citroen
100 ml.slagroom
1 eetl.suiker
4 aardbeien
4 ijswafels
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

keukenweegschaal
snijplank
mes
vergiet
pan
1 of 2 ijslaatjes
4 ijscoupes

Voorbereiding

Doe de suiker met 400 ml.water in een pan en laat de suiker op een zacht vuur al roerende oplossen.
Kook een suikersiroop.
De suikersiroop is goed wanneer een druppel in ijskoud water meteen een bolletje vormt.
Was de aardbeien en trek de kroontjes eraf.
Schil de citroen en verwijder alle witte velletjes.
Snijd de citroen in stukjes.
Roer de aardbeien en de citroenstukjes door een zeef en doe het sap,tezamen met het bessesap,bij de suikersiroop.
Roer het mengsel tot dat het koud geworden is(zet de pan in een bak met ijsblokjes).

Bereidingswijze

Nu doe je het mengsel over in 1 of 2 ijslaatjes en zet deze in het vriesvak van de koelkast gedurende ongeveer 3 uur.
Klop het mengsel ieder half uur met een vork op tot het ijs de juiste dikte heeft(het mag niet helemaal bevriezen,dan wordt het veel te hard).
Verdeel het ijs over 4 coupes.
Klop de slagroom met de suiker stijf en leg de slagroom op het ijs.

TIP:
Als er verse rode bessen te koop zijn,is dat ook erg lekker.
Neem in dit geval 200 gr.bessen.
Was ze,ris ze van de steeltjes en doe ze door een zeef.
Het sap kunt u zo gebruiken.

Serveertip

Garneren met een aardbei en een ijswafel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

betha avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten